När startar tävlingen?

15 september 2023. Gropen Extreme Lagtävlan för Företag från fredag eftermiddag, kl.13.00-14.30.
Gör er redo för en rolig utmaning tillsammans i bästa lagaktiviteten! Eller varför inte utmana branschkollegorna? Välj att springa 3,5 km eller 6 km. Ni kan själva bestämma er starttid vid anmälan. Tänk på ju tidigare anmälan desto fler tider att välja på. Om någon tid inte finns innebär det att denna starttid är full. Priset på lagbiljetterna varierar beroende på hur tidigt du anmäler dig. För exakta tider och datum för prisstegringar, läs mer under Anmälan.

16 september 2023. Vårt huvudlopp hålls under lördagen och alla klasser har starter mellan kl 10.00-13.00. Ni kan själva bestämma er starttid vid anmälan. Om någon tid inte finns innebär det att denna starttid är full, eller stängd. Tänk på ju tidigare anmälan desto fler tider att välja på. Vill du tävla och ha en riktig tuffare och längre utmaning ska du välja Superheatet som har EN samtidig start kl.10.00.

OBS! Notera att starttiderna är preliminära när du anmäler dig och kan komma att justeras inför loppet för jämnare startgrupper och flöde i banan för att minska köbildning.

Gropen Extreme Mini har rullande starter från kl.10.00-13.00, kom när det passar och spring så många varv ni orkar!

Kom i god tid till starten. När det är din tid att starta, gå in i startfållan. Lyssna på speakerns instruktioner och börja spring efter nedräkningen är klar. Tiden börjar när du springer över startmattan.

Aktuell info och tävlings-pm skickas ut närmare inpå tävlingen till alla anmälda. Tävlings-pm finns även tillgänglig att hämta på startsidan.

Finns det möjlighet att förvara väskor?

Ja, det kommer finnas en bemannad plats för att lämna in väskor, vi ansvarar dock inte för stölder eller förlorade värdesaker.

Finns det dusch?

Nej, vi hänvisar till plats för avsköljning i badsjö. Ta med klädombyte, vår rekommendation är att du snabbt byter om till torra och varma kläder snarast efter målgång för att undvika nedkylning.

Vad kostar det?

Priserna ökar ju närmare tävlingsdagen man anmäler sig, det är alltid billigare att anmäla sig tidigt. Vid Laganmälan är det ett pris för hela laget upp till 6 personer, så ju fler ni blir i laget desto billigare blir det per person. Tips! Passa på att nyttja friskvårdsbidraget.

Hur långt springer man i Gropen Extreme?

Gropen Extreme passar alla och har olika banlängder och utmaningsgrader beroende på ålder och träningsvana. Huvudloppets banor är ca 3,5 eller 6 km. Superheatet är vår tävlingsklass och har en tuffare och längre bansträckning än övriga banor, ca 10 km.
Gropen Extreme Mini är en rolig hinderbana för våra allra yngsta och mäter ca 1 km.
Hindren och bandragningen är hemlig fram till tävlingsdagen och varierar från år till år. Vi förbehåller oss rätten att justera banlängd och antal hinder om det krävs.

Tidtagning?

Vi har tidtagning (OBS! Gäller ej Mini). Nummerlappen ska bäras synlig och på framsidan av bröstet under hela loppet. I Gropen Extreme vill vi fokusera på upplevelsen och att utmana sig själv tillsammans med andra mer än själva tävlingsmomentet. Här handlar det mer om kämpaglöd, drivkraft och att fira framgången med andra under tävlingens gång när du passerar mållinjen. Då banan och hinder varierar från år till år blir tiderna egentligen inte heller jämförbara mellan åren, utan något ni själva får använda som ni vill och för att försöka slå.

Kan jag sälja min startplats?

Ja, du kan sälja eller överlåta din biljett till andra, notera dock att biljetten är personlig och vi tar en namnändringsavgift på 100 kr, maila oss era uppgifter på info@gropenextreme.se i god tid och senast 10 dagar innan loppet.

Vad ska man tänka på inför Gropen Extreme?

Var beredd på en riktig rolig utmaning där du kommer få testa din styrka och uthållighet! Det är skillnad på att springa några kilometer på plan mark jämfört med att springa i kuperad terräng med hinder längs hela banan. Spring i din egen takt. Du kan alltid välja det enklare alternativet om du inte vill eller klarar av ett hinder, hinderfunktionären instruerar dig.

Hur får jag kläderna som jag köpte vid anmälan?

Om du har köpt T-shirt eller buff i samband med anmälan får du dessa hemskickade per post, räkna med ca 5 arbetsdagar i leveranstid. Det går även att köpa våra funktions T-shirt och buffar på plats under tävlingsdagen till riktigt förmånliga priser. Även barnhoodies finns, en fin present att ge eller minne från loppet.

Vad skall man ha för kläder på sig?

Det är smart att springa i långa tights och långärmad tröja som skydd. Du kommer att bli blöt när du springer så din klädsel bör vara tight och funktionell, helst inte kläder i bomull. Var noga med ditt val av skor, banan är blöt, hal och lerig. Ha gärna handskar med bra grepp.

Utställare

Våra samarbetspartners finns på plats i eventområdet med olika erbjudanden.

Sjukvård

Om olyckan skulle vara framme - hjälp varandra och tillkalla funktionär så snabbt om möjligt om du ser någon i nöd så sjukvårdare snabbt kan ta sig till platsen.

Mat

Det kommer finnas enklare förtäring; kaffe, läsk, godbit i vår kiosk under tävlingsdagen. Betalas med Swish.

Vad innebär laganmälan?

Gropen Extreme Lag

Gropen Extreme Lag 3,5 km eller 6 km (max 6 personer per lag).
När du anmäler ett lag är det en gruppanmälan för upp till 6 personer. Du behöver därför endast ange lagnamn samt lagledarens namn-och kontaktuppgifter. Det är fritt fram att ändra eller byta övriga deltagare i laget. Skulle någon bli förhindrad att delta tex sjuk eller skadad är det bara att ersätta den personen med en annan person utan att kontakta oss. Detta gäller även om ni har bortfall, dvs inte blir fulltaliga i laget.

Gropen Extreme Lag Familj 3,5 km (max 6 per deltagare, varav minst ett barn och en vuxen över 18 år). Barnet behöver inte vara ditt och du som vuxen behöver inte vara förälder till barnet. Åldersgränsen är inte strikt, men vi rekommenderar att barnet är minst 8 år för att orka springa 3,5 km. Det är du som målsman som bedömer vad barnen klarar av. Vid anmälan fyller du som lagledare i familjens lagnamn dvs endast en persons kontaktuppgifter behöver anges. Vattenhinder finns (distanserna varierar och kan vara upp mot 20 m), vi rekommenderar därför simkunnighet. Det kommer dock finnas enklare alternativ om ni av någon anledning inte vill eller klarar av olika stationer eller hinder längs banan.

Vid Gropen Extreme Lagtävlan får ni ha max 20 m mellan lagets samtliga deltagare. I Gropen Extreme utmanar du dig själv efter egen förmåga, men som lag hjälper ni varandra och kämpar ihop ända in i mål!

Frågor?

Har ni frågor eller synpunkter, maila oss gärna: info@gropenextreme.se

Hur kommer jag lättast till tävlingen om jag inte bor i Uppsala?

Ta tåget till Uppsala därefter lokalbuss (buss 8) till Sunnerstabacken/Uppsala Alpina Center
Se ul.se för tider.

Hur tränad måste jag vara för att klara Gropen Extreme?

Du bör kunna jogga minst ett par km (beror på om du väljer kortare eller längre banan), krypa, ta dig över enklare hinder samt orka gå upp för backar. Klarar man inte hindret så finns det alltid ett alternativ som är lite enklare. De flesta kommer att ta sig igenom men vill du springa fort så måste du träna!

Kan jag efteranmäla mig på plats?

Ja, du kan efteranmäla dig online. Det går även att göras på plats vid nummerlappsutdelningen under tävlingsdagen. Biljetter till Mini har inga begränsningar i antalet platser och kan köpas online ända fram till och under tävlingsdagen. Läs mer här Anmälan och länk till tävlingssidan.

Måste jag klara alla hinder?

Ja, hindren är en del av tävlingen men ni får gärna hjälpa varandra att ta er genom dem. Klarar du inte ett hinder så finns det oftast ett enklare alternativ som du kan välja att göra.

Måste jag kunna simma för att delta?

Vi rekommenderar simkunnighet för att delta. Vattenhinder finns där det är lite djupare och kallare vatten och då vill vi att alla ska vara simkunniga alternativt ha en ledsagare eller ansvarig vuxen med sig (Lag Familj). Distanserna på vattenhindren varierar och kan vara upp mot ca 20 meter. Självklart har vi extra funktionärer på plats här och alternativ om du inte vill eller klarar hindret.

Kan jag byta startgrupp?

Nej, startgrupperna är planerade och maximerade i antal för ett jämnare flöde ute på banan och för att minska köbildning. Om du har särskilda skäl så hjälper vi dig i den mån det går, maila oss på info@gropenextreme.se

Finns det tillgång till vatten?

Det finns tillgång till vatten vid start-och målområdet. Vill du släcka törsten med annan dryck så finns det att köpa i vår kiosk i eventområdet.

Kan jag hämta ut hela lagets eller en någon annans startkuvert?

Ja, det går bra att hämta ut startkuvert åt andra. Ta med kvitto eller bokningsbekräftelse från de andra, gäller även för lag.

Varför har ni ingen hundklass?

Med hänsyn till att det krävs extra och särskilda resurser, men också av miljö och hygienskäl har vi valt att ta bort hundklassen. Det finns andra aktörer som enbart fokuserar på lopp och aktiviteter med hund och vi hänvisar er till dem. Vi vill tacka våra tidigare hundekipagelöpare för att ni har sprungit Gropen Extreme och hoppas att ni springer med oss igen framöver, även om det blir utan er fyrbenta vän.

Kan jag som publik se och följa löparna längs banan?

Ja, banan är dragen och utformad i loopar med de största och flesta hindren synliga för publiken i gropen där även start-och målgång är. Du kan också följa löparna längs med banan beroende på terräng.

OBS! Loppet kommer att anpassas till myndigheters gällande förordningar och rekommendationer. Aktuell info med vad som gäller och ett tävlings-pm skickas ut till alla deltagare närmare inpå tävlingen.

Kan jag köpa presentkort?

Ja, självklart, det är en perfekt present att ge bort! Du får ett coolt presentkort som skickas till dig per mail med en förtyckt och unik kod som mottagaren kan använda för att boka sin startbiljett. Maila info@gropenextreme.se för beställning och mer information.

Arrangeras av

Gropen Extreme Sverige
Rälsvägen 35
756 53 Uppsala

info@gropenextreme.se