När startar tävlingen?

24 maj 2019. För företag, föreningar och organisationer. OBS! Enbart laganmälningar. Första start går 13.00 och sista start cirka 17.00. Ni kan själva bestämma starttid vid anmälan. Om någon tid inte finns innebär det att denna starttid är full.

25 maj 2019. För alla! OBS! Superheatet startar först av alla kl.09.45. Sedan går starterna varje kvart från kl.10.00 och framåt, sista starten för löpare som vill springa med sina hundar går cirka kl. 15.15.
Gropen Extreme Mini har rullande starter hela dagen så länge tävlingen pågår.

Finns det möjlighet att förvara väskor?

Ja, det kommer finnas bevakad plats att förvara väskor till en kostnad av 30 kr kontant eller med Swish.

Finns det dusch?

Nej, men vi kommer hänvisa till plats för avsköljning i bad/sjö.

Vad kostar det?

Gå in på Anmälan för respektive klass för att se aktuella priser, priserna ökar ju närmare tävlingsdagen man anmäler sig. Vid efteranmälan tillkommer en efteranmälningsavgift, platserna är dessutom begränsade.

Hur långt springer man i Gropen Extreme?

Gropen Extreme är 3,5 km eller 6 km. Superheatet är en längre och tuffare bana, minst 8 km. GE Mini är ca 1 km. Hindren och bandragningen är hemlig fram till tävlingsdagen och varierar från år till år. Vi förbehåller oss rätten att justera banlängd och antal hinder om detta krävs.

Tidtagning?

Vi tar tiden med ett chip som lämnas ut vid nummerlappsutdelningen. Chipet fästs på utsidan runt höger fotled (viktigt!). Nummerlapp ska bäras synlig på bröstet. Gropen Extreme handlar om kämpaglöd, din drivkraft och att få fira framgång tillsammans med andra under tävlingens gång när du passerar mållinjen.

Kan jag sälja min startplats?

Ja, mot en ändringsavgift på 200 kr. Maila oss på info@gropenextreme.se i god tid och senast 10 dagar innan loppet.

Vad ska man tänka på inför Gropen Extreme?

Var beredd på en riktig rolig utmaning där du kommer få testa din styrka och uthållighet! Det är skillnad på att springa några kilometer på plan mark jämfört med att springa i kuperad terräng med hinder längs hela banan. Spring i din egen takt. Du kan alltid välja "alternativet" om du inte vill eller klarar av ett hinder, hinderfunktionären instruerar dig.

Hur får jag kläderna som jag köpte vid anmälan?

Kläderna som köptes vid anmälan får du vid nummerlappsutdelningen, visa kvitto/bekräftelse på köpet.

Vad skall man ha för kläder på sig?

Det är smart att springa i långa tights och långärmad tröja som skydd. Du kommer att bli blöt när du springer så din klädsel bör vara tight och funktionell, helst inte kläder i bomull. Var noga med ditt val av skor, banan är blöt, hal och lerig. Ha gärna handskar med bra grepp.

Utställare

Det kommer finnas flera sponsorer och utställare på plats under tävlingsdagen med försäljning av sportprylar, kläder mm.

Sjukvård

Det kommer finnas ett bemannat sjukvårdstält på plats under tävlingsdagen vid start/målområde.
Om olyckan skulle vara framme - hjälp varandra och tillkalla funktionär så snabbt om möjligt om du ser någon i nöd så sjukvårdare snabbt kan ta sig till platsen.

Mat

Det kommer finnas olika alternativ av mat och dryck till försäljning under tävlingsdagen.

Tävla i Team/lag eller familj

Gropen Extreme Lagtävling

Gropen Extreme Team 3,5 eller 6 km (minst 4 och max 6 personer per lag).
Detta är en gruppanmälan för hela laget. Vid anmälan ska endast lagnamn samt lagledarens kontaktuppgifter anges. OBS! Ni ska inte lägga till ytterligare deltagare, om det inte är så att ni ska anmäla fler lag på en och samma gång. På tävlingsdagen hämtar lagledaren ut teamets samtliga nummerlappar i tävlingskansliet.

Gropen Extreme Family 3,5 km (minst 2 och max 6 per familj, varav ett barn och en vuxen över 18 år)
Barnet behöver inte vara ditt och du som vuxen behöver inte vara förälder till barnet.
Åldersgränsen är inte strikt, men vi rekommenderar att barnet är minst 8 år för att orka springa 3,5 km, du som förälder/målsman bedömer själv om barnet klarar av det. Flera hinder kommer att ha enklare alternativ om ni av någon anledning inte vill eller klarar av det hindret.

Vid anmälan fyller du bara i en persons namn för hela familjen, denna person blir familjens "lagledare", som också får till uppgift att på tävlingsdagen hämta ut familjens nummerlappar i tävlingskansliet.

Under loppet får ni ha max 20 m mellan lagets samtliga deltagare. Kämpa, hjälp varandra och ha kul tillsammans hela vägen in i mål.

Frågor?

Har ni frågor eller synpunkter, maila oss gärna: info@gropenextreme.se

Hur kommer jag lättast till tävlingen om jag inte bor i Uppsala?

Ta tåget till Uppsala därefter lokalbuss (buss 8) till Sunnerstabacken/Uppsala Alpina Center
Se ul.se för tider.

Hur tränad måste jag vara för att klara Gropen Extreme?

Du bör kunna jogga minst ett par km (beror på om du väljer kortare eller längre banan), krypa, ta dig över enklare hinder samt orka gå upp för backar. Klarar man inte hindret så finns det alltid ett alternativ som är lite enklare. De flesta kommer att ta sig igenom men vill du springa fort så måste du träna!

Kan jag efteranmäla mig på plats?

JA, det kan man göra men det kostar lite mer, läs mer under Anmälan och länk till tävlingssidan.

Måste jag klara alla hinder?

Ja, hindren är en del av tävlingen men ni får gärna hjälpa varandra att ta er genom dem. Klarar man inte hindret så finns det alltid ett alternativ som är lite enklare.

Måste jag kunna simma för att delta?

Ja du måste kunna simma. Däremot kommer det inte vara några simmoment. Du kommer vara tvungen att kliva i lite vatten och då vill vi att alla ska vara simkunniga alternativt ha en ledsagare med sig.

Arrangeras av

Gropen Extreme Sverige
Rälsvägen 35
756 53 Uppsala

info@gropenextreme.se