När startar tävlingen?

1 september 2023. Gropen Extreme Lagtävlan för Företag går av stapeln fredag eftermiddag, kl.13.00-15.00
Gör er redo för en rolig utmaning tillsammans i bästa lagaktiviteten! Eller varför inte utmana branschkollegorna? Välj att springa 3,5 km eller 6 km. Ni kan själva bestämma er starttid vid anmälan. Tänk på ju tidigare anmälan desto fler tider att välja på. Om någon tid inte finns innebär det att denna starttid är full. Priset på lagbiljetterna varierar beroende på hur tidigt du anmäler dig. För exakta tider och datum för prisstegringar, läs mer under Anmälan.

2 september 2023. Vårt huvudlopp hålls under lördagen och alla klasser har starter mellan kl 10.00-15.00.
Ni kan själva bestämma er starttid vid anmälan. Om någon tid inte finns innebär det att denna starttid är full, eller stängd. Tänk på ju tidigare anmälan desto fler tider att välja på. Vill du tävla och ha en riktig tuffare och längre utmaning ska du välja Superheatet som har EN samtidig start kl.10.00.

OBS! Notera att starttiderna är preliminära och kan justeras för jämnare startgrupper och flöde i banan för att minska köbildning.

Gropen Extreme Mini har rullande starter från kl.10.00-14.00. Spring så många varv ni orkar!

Kom i god tid till starten. När det är din tid att starta, gå in i startfållan. Lyssna på speakerns instruktioner och börja spring efter nedräkningen är klar. Tiden börjar när du springer över startmattan.

Aktuell info och tävlings-pm skickas ut närmare inpå tävlingen.

Finns det möjlighet att förvara väskor?

Ja, det kommer finnas en bemannad plats för att lämna in väskor, vi ansvarar dock inte för stölder eller förlorade värdesaker.

Finns det dusch?

Nej, vi hänvisar till plats för avsköljning i badsjö. Ta med klädombyte, vår rekommendation är att du snabbt byter om till torra och varma kläder snarast efter målgång för att undvika nedkylning.

Vad kostar det?

Priserna ökar ju närmare tävlingsdagen man anmäler sig, det är alltid billigare att anmäla sig tidigt. Vid Laganmälan är det ett pris för hela laget upp till 6 personer, så ju fler ni blir i laget desto billigare blir det per person. Tips! Passa på att nyttja friskvårdsbidraget. Vid efteranmälan tillkommer en efteranmälningsavgift, platserna är dessutom begränsade. Bäst och mest prisvärt är alltid att boka och betala sina biljetter under ordinarie anmälningstid.

Hur långt springer man i Gropen Extreme?

Gropen Extreme passar alla och har olika banlängder och utmaningsgrader beroende på ålder och träningsvana. Huvudloppets banor är ca 3,5 eller 6 km. Superheatet är vår tävlingsklass och har en tuffare och längre bansträckning än övriga banor, ca 10 km.
Gropen Extreme Mini är en rolig hinderbana för våra allra yngsta och mäter ca 1 km.
Hindren och bandragningen är hemlig fram till tävlingsdagen och varierar från år till år. Vi förbehåller oss rätten att justera banlängd och antal hinder om det krävs.

Tidtagning?

Vi har tidtagning (OBS! Gäller ej Mini). Nummerlappen ska bäras synlig och på framsidan av bröstet under hela loppet (vi använder målkameror). I Gropen Extreme vill vi fokusera på upplevelsen och att utmana sig själv tillsammans med andra mer än själva tävlingsmomentet. Här handlar det mer om kämpaglöd, drivkraft och att fira framgången med andra under tävlingens gång när du passerar mållinjen. Då banan och hinder varierar från år till år blir tiderna egentligen inte heller jämförbara mellan åren, utan något ni själva får använda som ni vill och för att försöka slå.

Kan jag sälja min startplats?

Ja, du kan sälja eller överlåta din biljett till andra, notera dock att biljetten är personlig och vi tar en namnändringsavgift på 200 kr, maila oss era uppgifter på info@gropenextreme.se i god tid och senast 10 dagar innan loppet.

Vad ska man tänka på inför Gropen Extreme?

Var beredd på en riktig rolig utmaning där du kommer få testa din styrka och uthållighet! Det är skillnad på att springa några kilometer på plan mark jämfört med att springa i kuperad terräng med hinder längs hela banan. Spring i din egen takt. Du kan alltid välja det enklare alternativet om du inte vill eller klarar av ett hinder, hinderfunktionären instruerar dig.

Hur får jag kläderna som jag köpte vid anmälan?

Om du har köpt T-shirt eller buff i samband med anmälan får du dessa hemskickade per post, räkna med ca 5 arbetsdagar i leveranstid.

Vad skall man ha för kläder på sig?

Det är smart att springa i långa tights och långärmad tröja som skydd. Du kommer att bli blöt när du springer så din klädsel bör vara tight och funktionell, helst inte kläder i bomull. Var noga med ditt val av skor, banan är blöt, hal och lerig. Ha gärna handskar med bra grepp.

Utställare

Flera av våra samarbetspartners finns på plats i eventområdet med olika erbjudanden.

Sjukvård

Det kommer finnas ett bemannat sjukvårdstält på plats under tävlingsdagen vid start/målområde. Om olyckan skulle vara framme - hjälp varandra och tillkalla funktionär så snabbt om möjligt om du ser någon i nöd så sjukvårdare snabbt kan ta sig till platsen.

Mat

Det kommer finnas olika alternativ av mat och dryck till försäljning under tävlingsdagen.

Tävla i Team/lag eller familj

Gropen Extreme Lagtävling

Gropen Extreme Lag 3,5 km eller 6 km (max 6 personer per lag).
Det är EN gruppanmälan för hela laget dvs ett tidtagningschip per lag. Vid anmälan ska därför endast lagnamnet samt lagledarens kontaktuppgifter anges.

Gropen Extreme Lag Familj 3,5 km (max 6 per deltagare per familj, varav minst ett barn och en vuxen över 18 år). Barnet behöver inte vara ditt och du som vuxen behöver inte vara förälder till barnet. Åldersgränsen är inte strikt, men vi rekommenderar att barnet är minst 8 år för att orka springa 3,5 km, du som förälder/målsman bedömer själv om barnet klarar av det. Flera hinder kommer att ha enklare alternativ om ni av någon anledning inte vill eller klarar av det hindret. Vid anmälan fyller du som lagledare i familjens lagnamn dvs endast en persons kontaktuppgifter för hela familjen, denna person blir familjens "lagledare".

Vid Gropen Extreme Lagtävlan får ni ha max 20 m mellan lagets samtliga deltagare. Kämpa, hjälp varandra och ha kul tillsammans hela vägen in i mål!

Frågor?

Har ni frågor eller synpunkter, maila oss gärna: info@gropenextreme.se

Hur kommer jag lättast till tävlingen om jag inte bor i Uppsala?

Ta tåget till Uppsala därefter lokalbuss (buss 8) till Sunnerstabacken/Uppsala Alpina Center
Se ul.se för tider.

Hur tränad måste jag vara för att klara Gropen Extreme?

Du bör kunna jogga minst ett par km (beror på om du väljer kortare eller längre banan), krypa, ta dig över enklare hinder samt orka gå upp för backar. Klarar man inte hindret så finns det alltid ett alternativ som är lite enklare. De flesta kommer att ta sig igenom men vill du springa fort så måste du träna!

Kan jag efteranmäla mig på plats?

Ja, du kan efteranmäla dig online efter att ordinarie anmälan stängts. Det går även att göras på plats vid nummerlappsutdelningen under tävlingsdagen. Notera att biljetterna till de olika klasserna vid efteranmälan är dyrare och begränsade i antal, så säkra din plats och starttid genom att anmäla dig tidigt. Inga rabattkoder gäller vid efteranmälan. Betalning på plats görs med kontanter eller Swish. Biljetter till Mini har inga begränsningar i antalet platser och kan köpas online ända fram till och under tävlingsdagen. Läs mer här Anmälan och länk till tävlingssidan.

Måste jag klara alla hinder?

Ja, hindren är en del av tävlingen men ni får gärna hjälpa varandra att ta er genom dem. Klarar man inte hindret så finns det alltid ett alternativ som är lite enklare.

Måste jag kunna simma för att delta?

Ja du måste kunna simma. Däremot kommer det inte vara några simmoment. I vissa hinder kan du bli tvungen att ta dig igenom lite vatten och då vill vi att alla ska vara simkunniga alternativt ha en ledsagare eller ansvarig vårdnadshavare med sig.

Kan jag byta startgrupp?

Nej, startgrupperna är planerade och maximerade i antal för ett jämnare flöde ute på banan och för att minska köbildning. Om du har särskilda skäl så hjälper vi dig i den mån det går, maila oss på info@gropenextreme.se

Finns det tillgång till vatten?

Det finns tillgång till vatten vid start-och målområdet och längs med banan kommer det finnas minst ett vattenstopp. Vill du släcka törsten med annan dryck så finns det att köpa i vår kiosk i eventområdet.

Kan jag hämta ut hela lagets eller en någon annans startkuvert?

Ja, det går bra att hämta ut startkuvert åt andra. Ta med kvitto eller bokningsbekräftelse från den andra personen.

Varför har ni ingen hundklass?

Med hänsyn till att det krävs extra och särskilda resurser, men också av miljö och hygienskäl har vi valt att ta bort hundklassen. Det finns andra aktörer som enbart fokuserar på lopp och aktiviteter med hund och vi hänvisar er till dem. Vi vill tacka våra tidigare hundekipagelöpare för att ni har sprungit Gropen Extreme och hoppas att ni springer med oss igen framöver, även om det blir utan er fyrbenta vän.

Kan jag som publik se och följa löparna längs banan?

Ja, banan är dragen och utformad i loopar med de största och flesta hindren synliga för publiken i gropen där även start-och målgång är. Du kan också följa löparna längs med banan beroende på terräng.

OBS! Loppet kommer att anpassas till myndigheters gällande förordningar och rekommendationer. Aktuell info med vad som gäller och ett tävlings-pm skickas ut till alla deltagare närmare inpå tävlingen.

Kan jag köpa presentkort?

Ja, självklart, det är en perfekt present att ge bort! Du får ett coolt presentkort som skickas till dig per mail med en förtyckt och unik kod som mottagaren kan använda för att boka sin startbiljett. Maila info@gropenextreme.se för beställning och mer information.

Arrangeras av

Gropen Extreme Sverige
Rälsvägen 35
756 53 Uppsala

info@gropenextreme.se